Przepisy Herbalife

Twój sposób na koktajle. 

Odkryj smakowite przepisy na każdy dzień. Każdy przepis opracowano tak, aby stanowił przyjemność dla kubków smakowych i ciała. Ponadto wszystkie nich, z każdym kolejnym pysznym łykiem, dostarczają składniki odżywcze, których potrzebujesz. Przepisy zostały stworzone przez Eyüp Kemal Sevinç, wielokrotnie nagradzany szef kuchni pomógł opracować wiele przepisów – dzięki niemu pojawiło się tu mnóstwo bogatych smaków.  

7

Miętowo czekoladowe kulki proteinowe

Składniki na 16 porcji:
2 miarki Formuły 1 o smaku mięty z czekoladą

50 g płatków owsianych
70 g wiórków kokosowych plus 2 łyżki do posypania
1 łyżka nektaru z agawy
70 ml napoju roślinnego

Wymieszaj Formułę 1 o smaku mięty z czekoladą, płatki owsiane i 70 g wiórków kokosowych. Dodaj nektar z agawy i napój roślinny, wymieszaj dokładnie. Uformuj z masy 16 kulek, każdą oprósz wiórkami kokosowymi. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do lodówki na 30 minut.

Wartość odżywcza porcji:
Kalorie 56,3kcal, | Białko 1,4g | Węglowodany 4,6g | Tłuszcze 3,7g | Błonnik 1,4g | Cukry 1,6g

9

Proteinowe brownie (wegańskie, bezglutenowe i paleo)

Składniki na 9 porcji:
1/2 szklanki (67g) Tri Blend Select o smaku kawowo-karmelowym
2 szklanki rozgniecionych bardzo dojrzałych bananów (ok. 6 sztuk średniej wielkości)
1 szklanka masła orzechowego z kawałkami orzechów (zastąp masłem z migdałów lub orzechów nerkowca przy diecie paleo/niskowęglowodanowej)
1/4 szklanki kakao

Rozgrzej piekarnik do 190 ° C. Wyłóż papierem do pieczenia małą formę 8x8cm. W dużej misce wymieszaj drewnianą łyżką rozgniecione banany, masło orzechowe na gładką masę. Dosyp Tri Blend Select i kakao, wymieszaj. Przełóż ciasto do formy. Piecz przez 25 minut. Po upieczeniu odstaw na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem na kawałki. Przechowuj pod przykryciem w lodówce do 3 dni. Podawaj prosto z lodówki lub w temperaturze pokojowej.

Wartość odżywcza porcji:
Kalorie 272kcal, | Białko 11g | Węglowodany 28g | Tłuszcze 15g | Kofeina 5,7g

8

Proteinowe batony o smaku jabłek z korzennymi przyprawami​

Składniki na 6 porcji:
3 miarki Formuły 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami

120 g płatków owsianych
150 ml napoju migdałowego
30 g suszonych jabłek, drobno poszatkowanych

Wyłóż blaszkę do pieczenia folią spożywczą. Włóż połowę płatków do blendera i zmiksuj. Przełóż je do dużej miski, dodaj Formułę 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami, dolej napój migdałowy i wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Dorzuć suszone jabłka. Rozłóż masę na blaszce, dociskając mocno. Przykryj i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Po wyjęciu potnij na 6 batonów.

Wartość odżywcza porcji:
Kalorie 87,7kcal | Białko 3,8g  | Węglowodany 14,5g | Tłuszcze 1,7g | Błonnik 2,7g | Cukry 3,9g

kulki bananowo-kokosowe, przepisy, przepisy na koktajle, Herbalife, Herbalzone.pl

Kulki BANANOWO – KOKOSOWE

Składniki na 24 kulki:
2 miarki Koktajlu odżywczego F1 o smaku bananowym
2 miarki Protein drink mix
½ szklanki mleczka kokosowego, pełnotłustego
1 szklanka wiórków kokosowych
(plus 1/3 szklanki wiórków do obtoczenia kulek)

Miksuj składniki w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy, następnie uformuj kulki. Obtocz je w wiórkach kokosowych.

Wartość odżywcza:
Kalorie 98kcal, | Białko 2,9g | Węglowodany 3,8g | Tłuszcze 8,4g | Błonnik 2,2g | Cukry 1,7g

Proteinowe ciastka czekoladowo-orzechowe

Proteinowe ciastka czekoladowo-orzechowe

Składniki na 8 porcji:
Na ciastka:
2 łyżki Formuły 1 o smaku delikatnej czekolady
60 g płatków owsianych
1 dojrzały banan, rozgnieciony
1 łyżka miodu
1 łyżka masła z orzechów laskowych

Przybranie (opcjonalnie):
20 g roztopionej gorzkiej czekolady
1 łyżka rozdrobnionych orzechów laskowych

W robocie kuchennym zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Podziel na 8 kulek i rozpłaszcz, by nadać im kształt ciastek. Polej roztopioną gorzką czekoladą i posyp orzechami laskowymi. 

Wartość odżywcza porcji:
Kalorie 89kcal | Białko 3,1g  | Węglowodany 13,5g | Tłuszcze 3,9g | Błonnik 2,4g | Cukry 5,4g

Rozgrzewające owoce

Rozgrzewające owoce

Składniki:
1 litr wody
owoce jagodowe
2 łyżeczki Herbatki rozpuszczalnej smak oryginalny

Zagotuj litr wody, dodaj do niej owoce jagodowe i 2 łyżeczki Herbatki rozpuszczalnej smak oryginalny. Ciepły owocowy napój na relaksujący wieczór.

Wartość odżywcza:
Kalorie 6kcal, | Białko 0,2g | Węglowodany 1,3g | Tłuszcze 0g | Kofeina 85mg

Przysmak niespodzianka​, przepisy, przepisy na koktajle, Herbalife, Herbalzone.pl

Przysmak niespodzianka

Składniki dla 1 osoby:
250 ml mleka półtłustego (1,5%)
2 łyżki miękkiego sera koziego
6 świeżych liści szpinaku
1 łyżka orzeszków pinii
2 łyżki Koktajlu odżywczego F1 o smaku waniliowo-śmietankowym

Dodaj składniki do blendera i miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Podaj zaraz po przygotowaniu. 

Wartość odżywcza:
Kalorie 400kcal | Białko 27g  | Węglowodany 23g | Tłuszcze 22g | Błonnik 3,4g

Smoothie czekoladowo miętowe​, przepisy, przepisy na koktajle, Herbalife, Herbalzone.pl

Kuszące smoothie "Czekolada z miętą"

Składniki dla 1 osoby:
250 ml wody
1/2 banana średniej wielkości/
2 łyżki Koktajlu odżywczego F1 o smaku mięty z czekoladą (26g)
1 miarka Protein drink mix (14g)
2 łyżki świeżych listków mięty
1 łyżka kakao
1 łyżka granulek z czekolady gorzkiej

Dodaj składniki do blendera i miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Podaj zaraz po przygotowaniu. 

Wartość odżywcza:
Kalorie 287kcal, | Białko 20g | Węglowodany 40g | Tłuszcze 12g | Błonnik 11g

Proteinowe muffinki o smaku jabłek z korzennymi przyprawami

Proteinowe muffinki o smaku jabłek z korzennymi przyprawami

Składniki na 9 porcji:
2 miarki Formuły 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami
100 g płatków owsianych
60 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 g suszonych jabłek, drobno poszatkowanych
2 łyżki siemienia lnianego wymieszane z łyżką wody, odstawione do zgęstnienia
200 ml napoju migdałowego
1 łyżka nektaru z agawy
½ łyżeczki esencji waniliowej

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszaj Formułę 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami, płatki owsiane, mąką, proszek do pieczenia i suszone jabłko. Dodaj namoczone siemię lniane, napój migdałowy, nektar z agawy i esencję waniliową. Wymieszaj, aż powstanie gładka masa. Postaw na blasze do pieczenia 9 foremek na muffinki, przełóż do nich przygotowana masę. Piecz przez 15 minut lub aż na konsumenta złocistego koloru.  

Wartość odżywcza porcji:
Kalorie 107,2kcal | Białko 3,7g  | Węglowodany 18,2g | Tłuszcze 2,3g | Błonnik 2,7g | Cukry 4,2g